Șahtiorul lui Lucescu și Spiridon e ultima echipă care ia Cupa UEFA, după ce a învins aseară pe Werder Bremen, scor 2-1, într-un meci pe care l-a controlat, în mare parte, în atac. Dar adevăratele vedete ale serii au fost brazilienii de la cele două echipe, care au marcat toate cele trei goluri.

Șahtiorul a început bine partida de la Istanbul cu 3 mari ocazii ale lui Luis Adriano, din care o scăriță l-a bătut pe portarul german Wiese. După zece minute, Naldo le-a stricat bucuria ucrainenilor cu un șut bun din lovitură liberă, scăpat de portarul Piatov în poartă.

Chiar și așa, fără Diego, Wiese a fost cel mai bun jucător al nemților în primele 90 de minute. În rest, brazilienii lui Lucescu s-au jucat mult cu mingea în careul lui Werder dar fără să finalizeze. În prelungiri, Jadson a dat lovitura cu un șut nu tocmai grozav la centrarea lui Darijo Srna, dar care a intrat în poartă, deviat de portarul Wiese. Pizarro a mai încercat să refacă egalitatea la final, dar golul i-a fost anulat pentru fault. Aici e un rezumat video al meciului.

Per total, cu un atac fără prea multe idei, în care nu s-a văzut decât Pizarro, Werder nu putea face față Șahtiorului, care a stat bine și în atac și în apărare (acolo unde Raț, titular 120 de minute, a făcut treabă bună).