FC Barcelona v-a înfrunta Manchester United în finala Champions League după un final neașteptat în meciul de aseară cu Chelsea. Cu un minut înainte de epuizarea prelungirilor, Iniesta a făcut surpriza, atunci când nimeni nu se mai aștepta.

Debutul partidei a fost indiscutabil al lui Chelsea: Essien a marcat probabil cel mai frumos gol din această ediție a Ligii Campionilor printr-un voleu, fără preluare, care a scuturat interiorul bării porții apărate de Valdes. Imediat după, londonezii au blocat toate culoarele spre poarta lui Cech printr-un joc decisiv la mijlocul terenului și în linia de fund.

Chiar dacă Barcelona a controlat posesia pe toată durata partidei, marile ocazii au fost tot de partea lui Chelsea. Drogba a fost aproape de 2-0 la o lovitură liberă din marginea careului: doar un reflex inspirat al lui Valdes a salvat poarta Barcei de mingea trimisă cu efect spre colțul lung. Nici Lampard, nici Terry nu au fost departe de gol, iar ocaziile ratate s-au arătat decisive în finalul partidei când Barca a forțat tot mai mult apărarea englezilor.

Furia Barcei s-a declanșat după eliminarea lui Abidal la o simulare a lui Anelka; rămași în 10 catalanii au încercat totul și au fost răsplătiți de Iniesta prin ceea ce a fost singurul șut pe poartă al Barcelonei din repriza secundă. Asta după ce cu câteva momente înainte, Guardiola îl felicita pe Hiddink pentru calificare. Se pare că asta i-a purtat ghinion olandezului, ca și arbitrul norvegian care i-a refuzat lui Chelsea un penalti în ultima fază a partidei. Ballack, care s-a menajat tot meciul stând degeaba, și-a găsit exact acum momentul sa se facă văzut: mai că n-a sărit la beregata arbitrului. Golurile partidei sunt aici.

La general, Chelsea a fost peste Barca; cu un Leo Messi palid ca aseară, atacul extratereștrilor nu a arătat prea multe. Dar nu am nimic de reproșat: asta e Champions League și tocmai de asta e cea mai tare competiție intercluburi. După mine, finala oricum va confirma valoarea fotbalului englez, chiar dacă din trei echipe engleze mai rămâne doar una în luptă. Mai vedem după Roma.