Ironic, am mers până la Praga ca să ne convingem că, într-adevăr, rapidiștii s-au bătut singuri cu 4-1—pe mâna portarului Marinescu—în meciul de campionat cu CFR. Nu, nu a fost vorba deloc de o zvâcnire a echipei clujene. Băieții ne-au arătat asta în fața tinerilor jucători ai Spartei; practic nu au reușit lega nimic la mijlocul terenelui. În plus, au gafat copilărește în defensivă: cuplul Cadu-Cabrera nu a fost cea mai bună alegere a lui Conceicao.

Spre dezamăgirea celor 200 de suporteri români, CFR a pierdut și această deplasare și e forțată să invingă în returul cu Sparta din 5 noiembrie. “Obbbsesssssssion” (numele unui club clujean) au strigat fanii sătui de toleranța conducătorilor la escapadele nocturne ale jucătorilor clujeni.

În Cehia s-a dezbătut mult asupra escapadelor nocturne ale clujenilor care înainte de partidă își petreceau nopțile în discoteci. Este inadmisibil!

—Dușan Uhrin

Cum bine se întreabă și CheFeRe pe blog, înțelegeți acum de ce nu a rezistat Uhrin la Cluj?

Iar Praga nu a fost copleșitoare doar pe teren. Orașul, oamenii, atmosfera sunt parcă din altă lume. Zic parcă, pentru că centrul vechi se aseamănă pe “ici pe colo, în punctele esențiale” cu Clujul. Străduțe înguste pavate cu piatră cubică, multe zone pietonale, trafic acceptabil, biserici și clădiri medievale, cafenele și puburi, până și câteva tramvaie second cumpărate de la nemți, toate amintesc de casă; bineînțeles, la o scară mult mai mare și cu mai multă aglomerație. Iar odată ieșit de acolo… ei bine, să zicem doar că autostrada către casă nu diferă mult de București-Pitești… nici la propriu, nici la figurat: doar polițiștii sunt aceiași peste tot.