Manchester e la un pas de a deveni prima echipă care păstrează trofeul UEFA Champions League după ce a dărămat Arsenalul lui Arsene Wenger, și cu el visele la primul trofeu pentru echipa londoneză… în doar 11 minute.

Parada a început printr-un șut din 6 metri a lui Park, ajuns la minge după alunecarea fundașului Gibbs. Ronaldo a încheiat conturile cu o dublă de zile mari (min 11 și 60), iar lui Percy nu i-a mai rămas decât să spele onoarea echipei sale printr-un gol marcat din penalti.

Asta chiar dacă londonezii și-au pus mari speranțe în meciul de aseară și au început în forță, de unde părea că vor face un meci mare. Golurile se văd aici.

Mai rămâne de văzut în fața cărei echipe va încerca United să-și apere trofeul. Asistăm oare la o reeditare a finalei de la Moscova? Poate Chelsea mâine seară să dea lovitura de grație extratereștrilor? Eu cred că poate, mai ales că fotbalul englez e pe cai mari la moment. Mai mult, poate să țină piept și lui Manchester în finala de la Roma și să câștige primul trofeu UEFA Champions League (ce valoros a fost egalul CFR-ului; de atunci până acum feroviarii s-au dat rău cu fundu de pământ, nu mai leagă nimic). Anul trecut s-a ajuns la lovituri de departajare, o ruletă rusească a fotbalului pentru care îți trebuie nervi de oțel chiar și ca spectator. După mine, Chelsea nu a pierdut atunci, doar a avut ghinion; anul ăsta rămâne de văzut. Până una alta, mâine seară aflăm a doua finalistă: eu am deja de mult o favorită, cred că se vede clar din ce am scris mai sus (nu, nu e Barcelona!).