Mic-dejunul e cea mai importantă masă a zilei. Pentru creșterea în masa musculară trebuie ca la prima masă a zilei să ne luăm un număr mare de proteine și carbohidrați din mâncare.

Cantitățile alimentelor sunt recomandate pentru un adult de sex masculin cântărind 70kg, cu o activitate sportivă medie spre intensă. Alege din fiecare grupă de mai jos câte un aliment ca să obții meniul pentru micul-dejun:

Grupa I
#1. amestec de 3 albușuri și un gălbenuș de ou fiert la foc minim, timp de 10-15 min
#2. un crenvurșt
#3. 100g salam de vară

Grupa II
#1. 50g brânză de vaci degresată
#2. 50g caș de vită

Grupa III
#1. 150g cereale cu 200g lapte degresat
#2. 3 batoane gen MilkyWay Minute cu 200g iaurt Nutriday (bogat în proteine)
#3. 150g biscuiți cu 200g lapte degresat
#4. 200g orez cu 200g lapte

Grupa IV
#1. 100g fructe (mai ales cele bogate în carbohidrați, ca bananele, strugurii, perele și prunele)
#2. 100g legume

Conținutul nutrițional mediu per meniu este de 60g proteine, 150g carbohidrați și 30-35g grăsimi: reține că micul-dejun trebuie să fie cea mai bogată masă a zilei, de asta valorile sunt mai ridicate decât pentru celelalte mese.

Poți să împarți micul-dejun la două mese, adică să mănânci alimentele din primele două grupe la o masă, iar apoi, peste o oră, să mănânci alimentele din ultimele două grupe. Variază mult mâncarea, așa încât să încerci toate combinațiile posibile. Mai trebuie să știi că nu e bine să consumi ouă în fiecare zi, pentru că ai putea avea probleme cu colesterolul (lasă să treacă măcar 2 zile între fiecare mic-dejun ce conține ouă).