Spre deosebire de alergat, în ciclism aproximativ 70% din greutatea corporală este susținută în șa, iar tensiunea în articulații scade simțitor. În plus, chiar dacă majoritatea dintre noi suntem terminați după 15 minute de fugă, rezistăm mult mai bine kilometri întregi pe bicicletă. Știu, mersul pe bicicletă nu pare o filozofie, dar există câteva lucruri pe care poate nu le cunoști despre acest sport. Iată numai câteva ponturi pentru a deveni mai rapid, mai puternic și, nu în ultimul rând, mai subțire.

40 de minute de mers cu bicicleta zilnic până la serviciu te ajută să arzi cca 300 de calorii. După o lună asta înseamnă un kilogram jos, la care se adaugă un pachet de mușchi tonifiați și o condiție fizică mult îmbunătățită. Cu timpul se dezvoltă și metabolismul, și vei arde mai multe calorii într-un timp mult mai scurt. Astfel consumi zilnic mai multe deserturi fără un efort suplimentar.

Chiar și pentru cei mai ambițioși, 30 de minute de pedalat pot face miracole, dacă timpul este întrebuințat corect. Așadar, începem antrenamentul nostru cu 15 minute de încălzire, la frecvența de 90 de rotații pe minut, după care trecem la excercițiile de forță și coordonare, după cum urmează:

Sprint
Repetă de 10-20 de ori acest procedeu: șase secunde de sprint, 24 secunde pauză. Apoi te oprești timp de cinci minute și o iei de la capăt. Trei serii din acest antrenament îți dau destulă forță fără să apară pericolul de febră musculară.

Coordonare
Pentru coordonare, lucrăm pe niveluri de frecvență: cu fiecare minut, creștem frecvența cu încă zece rotații. Începe de la 80 de rotații pe minut și urcă până unde simți că nu mai poți, apoi ia-o încet în jos până ajungi înapoi la 80.

Echilibru
Profită de fiecare semafor care îți iese în cale ca să te balansezi pe bicicletă. Iată care este ideea: adu pedalele în poziție orizontală (cu piciorul de sprijin înainte), ridică-te din șa și frânează.